Cellulitbehandling med Storz AWT

Nära nio av tio kvinnor drabbas av celluliter. Celluliter uppkommer, när kroppens underhudsfett bildar små klumpar under vår hud. Mellan fettvävnaden finns bindväv som arbetar för att dra ihop hudvävnaden. När fettet fördelas ojämnt mellan bindväven uppstår de karaktäristiska groparna.

 

Framför allt drabbas skinkor och lår, men även mage och armar. Det är där kvinnor, på grund av könshormoner gärna lagrar på sig fettvävnad. 

 

Alla kvinnor har underhudsfett – det har inget med fetma att göra. Hos vissa personer syns celluliterna bara om huden trycks samman, hos andra syns de även i avslappnat tillstånd. 

 

Det finns flera olika behandlingsmetoder för att minska antalet celluliter. Bindvävsmassage ökar cirkulationen och jämnar ut huden för stunden. Men det tar inte bort celluliterna. 

Vanliga frågor

Vad är Cellulit eller ”apelsinhud”?


Celluliter är en ojämn hudyta som drabbar många kvinnor speciellt på höfter och lår. Populärt kallas det ”apelsinhud”. Orsaken är förstorade fettceller och dåligt blod- och lymflöde i de drabbade områdena. Huden där känns ofta kall. När dessa förändringar får stå kvar över tid, blir ojämnheterna kvarstående. 85-90% av kvinnor har celluliter.
Vad kan man göra för att motverka Celluliter?


Djup bindvävsmassage fungerar till en viss del men det behövs frekventa och regelbundna behandlingar.
Hur fungerar Storz AWT mot celluliter?


AWT (Acoustic Wave Therapy) är chockvågor som bryter ned fettcellerna och ökar blodflödet i vävnaden. Det finns många kopior på marknaden som marknadsför sig som jämbördiga med AWT. Problemet är att de inte har lika mycket energi i chockvågorna som AWT. Så med en billig kopia behöver du många flera behandlingar för att få ett resultat än med Storz AWT. Så var på vakt när du läser om AWT: Är det Storz AWT?
Hur många behandlingar behövs?


De flesta behöver 6 – 8 behandlingar á 1 - 2 ggr per vecka. Efter behandlingarna bör du gå en snabb promenad i 20 - 30 minuter för att öka blodflödet. Likaså ska du dricka mycket vatten första dagen.
Hur länge varar resultatet av Storz AWT behandlingarna?


Det fina med Storz AWT behandlingar är att resultatet du uppnår är långvarigt. Vi rekommenderar endast några enkelbehandlingar om året för underhåll.
Vilka områden kan behandlas?


Lår, stuss, överarmar (gäddhäng), magar och kärlekshandtag. Varje område tar ca 30 minuter att behandla.
Kan man göra annat med AWT?


AWT kan i många fall hjälpa dig som har fått ett ojämnt resultat av fettsugning eller massera upp kroppen med.