Avancerad hudvård

Microneedling & Dermapen

Micro needling blir mer och mer populär som behandlingsmetod för en rad olika hudproblem. Enkelt beskrivet, orsakar Microneedlingen en kontrollerad skada i huden med hjälp av nålar. Som en naturlig reaktion vill kroppen reparera skadan. Tillväxtfaktorer frigörs och huden börjar producera nytt kollagen. Det bildas även nya kapillärer i huden. Resultatet blir en föryngring av huden samt en förbättring av hudens struktur och kondition. Nyproduktionen av tillväxtfaktorer och naturliga elastiska komponenter kan jämföras med effekten av tex fraktionerad laser, men microneedlingen har mycket mindre biverkningar och en kortare återhämtningstid. En microneedling-behandling kan även utföras på alla hudtyper/ hudfärger.

Microneedling

 

60 min

1.990,00 kr

Vanliga frågor

Hur många behandlingar rekommenderas för lyster/uppfräschning, hudföryngring, och ärr?


Lyster/uppfräschning: 1-2 behandlingar, 6-9 mån mellanrum. Hudföryngring: 3-6 behandlingar, 4 veckors mellanrum. Ärr (acne, kirurgi, brännskada): 6-10 behandlingar, 6 veckors mellanrum.




Bör jag förbereda min hud innan microneedling behandling?


För bästa resultat rekommenderar vi dig att använda effektiva hudvårdspreparat, såsom Vitamin A eller C, för att bygga upp och stärka huden (speciellt för tunna eller ömtåliga hudområden).




Hur länge tar det innan jag ser resultat?


Vanligtvis kommer du att se resultat redan efter första behandlingen.
Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 3 till 6 behandlingar (placerade med 4-6 veckors mellanrum).

Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar, och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.




Är behandlingen smärtsam?


Upp till 0,5 är en microneedling behandlingen i princip smärtfritt. För behandlingar över 0.5mm djup kan en lokalbedövande kräm användas (appliceras 15-40 minuter innan behandling) för en helt smärtfri behandling.




Hur ser återhämtningstiden ut?


Generellt ingen återhämtningstid, men du kan uppleva ansiktsrodnad upp till 12 timmar efter behandlingen.
I vissa enskilda fall kan det ta någon dag innan huden återhämtat sig helt.
De flesta kan återgå till normala dagliga aktiviteter direkt efter behandlingen.