top of page

Avancerad hudvård

Renova - HIFU

 

HIFU står för High Focused Ultrasound och Renova HIFU är en säker, icke-kirurgisk ultraljudsbehandling som motverkar effekterna åldrandet har på din hud.
 

Metoden stimulerar kroppens egen återskapande förmåga för att mjukt och gradvis lyfta huden vid ögonbrynen, under hakan, på halsen och släta ut linjer och rynkor.

 


Kan metoden ersätta ett ansiktslyft?
 

Renova HIFU når ner och behandlar samma djupt liggande hudlager som plastikkirurgi men metoden kan inte ersätta resultatet som uppnås vid ett kirurgiskt ansiktslyft.
 

Metoden är emellertid ett mycket bra alternativ, framförallt för dig som inte känner dig redo för ett kirurgiskt ingrepp eller för dig som vill förlänga effekten av ett sådant ingrepp

 


Hur stimulerar behandlingen produktionen av kollagen?
 

Renova HIFU slussar ner fokuserad ultraljudsenergi djupt i huden vid den mest optimala temperaturen för kollagenförnyelse. Behandlingen triggar igång en naturlig process som kallas neocollagenesis som producerar nytt, friskt kollagen som är hudens enskilt viktigaste beståndsdel för en ungdomligt stram och slät hud.

 

Renova HIFU kräver varken, krämer, fillers eller toxiner utan använder sig enbart av din egen kropps förmåga att skapa kollagen för att på så sätt ge naturliga och synliga resultat.

 

 

Hur fungerar Renova HIFU på kroppen?

 

Renova HIFU har visat sig vara mycket effektiv även mot fettdepåer och celluliter runt om på kroppen och kan därmed användas som en icke-kirurgisk kroppslyftsbehandling utan att det behövs någon tid för konvalescens.

 

Metoden kan behandla så vitt skilda områden som mage, rumpa, knän, överarmar och ben.

 

The ultrasound destroys fat cells which are then naturally released from the body through the bloodstream and lymphatic system.


Hur lång tid tar behandlingen?

Behandlingstiden varierar beroende på vilket område som behandlas och din individuella behandlingsplan. Ansikte och hals tar normalt 60-90 minuter medan exempelvis en bröstbehandling tar 30 minuter.
 


Hur känns behandlingen?
 

Precis när ultraljudsenergin går ner i huden förekommer ofta en liten känsla som indikerar att kollagenproduktionen sätts igång. Känsligheten varierar från person till person men efteråt känns ingenting.

 

 

När kommer jag att se resultat och hur länge varar det?
 

Direkt efter din HIFU-behandling kan du se en del initiala effekter men det fullständiga resultat sker gradvis under 2-6 månader allteftersom din kropp på naturlig väg återskapar nytt kollagen. Eftersom kollagenproduktionen varierar från person till person kan det ta olika lång tid innan resultatet uppnås. Kollagenet bildas långt ner i huden och det är din personliga åldersprocess som styr hur lång tid det tar innan det syns på utsidan.

 


Hur många behandlingar kommer jag att behöva?
 

De flesta patienter behöver bara en behandling men beroende på hudens slapphet, den biologiska responsen på behandlingen och den individuella kollagenproduktionen kan en del patienter behöva ytterligare behandlingar.
 

Eftersom huden kontinuerligt fortsätter att åldras kan det även bli aktuellt med en uppföljande sk touch-up för att hålla jämna steg med kroppens naturliga åldrande genom att ytterligare strama upp huden och stimulera kollagenproduktionen.

 

Finns det några biverkningar?  
 

Huden kan uppvisa viss rodnad direkt efter behandlingen men denna försvinner inom några timmar. En del patienter kan även uppleva en lätt svullnad, en pirrande känsla eller känslighet för beröring men det är också tillfälligt.
 

Mindre vanliga biverkningar är att det kan uppstå mindre blåmärken och en domnande känsla. Vissa kan emellertid få en viss rodnad som övergår i något som kan se ut som ett mycket lätt blåmärke. Detta är helt normalt och går över efter ett par dagar.
 

Jämfört med kirurgiska ingrepp och tex laserbehandling så är konsekvenserna minimala även om de positiva effekterna är likvärdiga.

 

 

 

 

Mer info

 

 

45 min

SEK 3,490.00 

Mer info

Hifu - Hela ansiktet och Hals ( Erbjudande ,ordinarie pris 10000 :- )

 

100 min

7.750,00 kr 

Mer info

Kontraindikationer:

 • Gravid eller ammar

 • Elektriska implantat (Pacemaker)

 • Öppna sår

 • Blodförtunnande mediciner

 • Aktiv systematisk hudsjukdom som kan hindra huden från att läka

 • Botox, bör vänta 6 veckor

 • Fillers, bör vänta 8 veckor

 • Metallimplantat (dentala implantat är OK)

 • Vad är Cellulit eller ”apelsinhud”?
  Celluliter är en ojämn hudyta som drabbar många kvinnor speciellt på höfter och lår. Populärt kallas det ”apelsinhud”. Orsaken är förstorade fettceller och dåligt blod- och lymflöde i de drabbade områdena. Huden där känns ofta kall. När dessa förändringar får stå kvar över tid, blir ojämnheterna kvarstående. 85-90% av kvinnor har celluliter.
 • Vad kan man göra för att motverka Celluliter?
  Djup bindvävsmassage fungerar till en viss del men det behövs frekventa och regelbundna behandlingar.
 • Hur fungerar Storz AWT mot celluliter?
  AWT (Acoustic Wave Therapy) är chockvågor som bryter ned fettcellerna och ökar blodflödet i vävnaden. Det finns många kopior på marknaden som marknadsför sig som jämbördiga med AWT. Problemet är att de inte har lika mycket energi i chockvågorna som AWT. Så med en billig kopia behöver du många flera behandlingar för att få ett resultat än med Storz AWT. Så var på vakt när du läser om AWT: Är det Storz AWT?
 • Hur många behandlingar behövs?
  De flesta behöver 6 – 8 behandlingar á 1 - 2 ggr per vecka. Efter behandlingarna bör du gå en snabb promenad i 20 - 30 minuter för att öka blodflödet. Likaså ska du dricka mycket vatten första dagen.
 • Hur länge varar resultatet av Storz AWT behandlingarna?
  Det fina med Storz AWT behandlingar är att resultatet du uppnår är långvarigt. Vi rekommenderar endast några enkelbehandlingar om året för underhåll.
 • Vilka områden kan behandlas?
  Lår, stuss, överarmar (gäddhäng), magar och kärlekshandtag. Varje område tar ca 30 minuter att behandla.
 • Kan man göra annat med AWT?
  AWT kan i många fall hjälpa dig som har fått ett ojämnt resultat av fettsugning eller massera upp kroppen med.
bottom of page